Mikä blogi?

SAMKin alumni,  tervetuloa kirjoittamaan alumniblogiin. Voit myös vinkata meille kaveria, sukulaista – vaikka ketä SAMKista valmistunutta. Haemme kirjoittajiksi ihan tavallisia tyyppejä, ja autamme vaikkapa raakileversion kanssa – sinun ei tarvitse olla ”superkirjoittaja”.

Kirjoitusohje: Kolumnin tai puheenvuoron raamit

Aihe juttuun on hyvin vapaasti jotakin työelämästä, oppimisesta tai koulutuksesta (tai elämästä!). Voit valita haluamasi näkökulman tai vaikkapa jonkin pienen yksityiskohdan, johon keskityt. Fokusoitu ja konkreettinen on kiinnostavampaa ja lukijaa koskettavampaa kuin yleisen tason esitys. Tekstisi voi olla hyvinkin arkinen.

Lukijaksi voit ajatella esimerkiksi jonkun toisen alumnin,. Lukijakuntamme on kuitenkin moninainen: eri aloilta, eri tyyppisistä työskentely-ympäristöistä ja niin edelleen.

Jos tykkäät kirjoittaa kolumnimaisesti, huumori on vahvasti sallittua. Tai jos olet vaikkapa fysioterapeutti ja juoksuvalmentaja, voit kertoa esimerkiksi ”Viisi vinkkiä venyttelyyn”. Aihepiiri ja tyyli on siis varsin vapaa: tyyli saa olla sinun oma tyylisi.

Vain tekstiä sisältävän jutun pituus on noin 2000–2900 merkkiä. Tekstissä voi käyttää kuvia ja linkkejä. Runsaasti kuvitetussa bloggauksessa tekstiä voi olla selvästi vähemmän – kuvat saavat olla pääasia.

Ehdota tekstiä osoitteella agora@samk.fi